IMPLANTOLOGIE

Soluții alternative
de lungă durată

Edentația sau pierderea dinților reprezintă una dintre problemele frecvente cu care se confruntă pacienții vârstnici dar și persoanele tinere. Dacă în trecut era mai dificil să înlocuiești un dinte, mai mulți, sau toți dinții lipsă, în prezent, stomatologia modernă oferă pacienților posibilitatea de a înlocui orice dinte pierdut.
Implantul dentar este cea mai bună soluție pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Actualele tehnici ne permit să realizăm implantarea unui dinte artificial indiferent de situația care a condus la pierderea celui natural.

Inaintea de realizarea unei intervenții ce presupune inserarea unuia sau mai multor implanturi, are loc o consultație amănunțită în cadrul căreia se va realiza o radiografie tridimensională, fotografii ale situației inițiale și o scanare a cavității bucale. Pe baza acestora are loc o discuție unde ți se va explica care este particularitatea cazului tău, ce soluții există, care sunt etapele și ce presupune intervenția. De asemenea, vom discuta care sunt recomandările înainte și după, ce alte alternative sunt, care sunt costurile și cât durează. Împreună vom creea un plan de tratament detaliat.
Astfel tu vei ști în permanență care sunt etapele pe care va trebui să le parcurgi și ce presupun acestea.

Procedurile de implantologie pe care le utilizăm

Implantul dentar este un dispozitiv artificial din titan confecționat pentru a înlocui rădăcina dintelui care lipsește și se folosește ca suport pentru coroane, proteze fixe și mobile. Un implant dentar are aceeași funcție ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un dinte nou. Astfel poți redobândi un zâmbet funcțional și sănătos.
Recomandăm implanturile ca cele mai bune opțiuni pentru înlocuirea dinților pierduți, deoarece:
・ oferă o estetică și o funcționalitate naturală
・ nu necesită prepararea dinților vecini, ca în cazul protezării clasice
・ prezența implantului nu-i permite osului și gingiei să se resoarbă
Soluțiile protetice de tipul implantului dentar pot veni în multe variante, iar pe baza consultației și a radiografiei tridimensionale vom stabili împreună care este cea mai bună alegere. Dacă osul în care urmează să fie integrat implantul nu este suficient se va apela la tehnici de reconstituire osoasă.

Tipuri de implanturi folosite în clinica noastră

Implantul dentar Dentium este produs în Coreea, fiind distribuit în peste 70 țări și acreditat ISO. Îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate impuse în materie de dispozitive medicale.
Se remarcă atât prin design, cât și prin funcționalitate, oferind pacienților osteointegrare superioară, demonstrată în numeroasele studii clinice realizate până în prezent.
Suprafața S.L.A asigură o conexiune perfectă între implant și os, contribuind la prezervarea țesuturilor.

de ce la noi?

Cu ajutorul tehnicilor pe care le utilizăm în toate procedurile de implantologie dentară, inserarea unui implant este ușor de suportat, iar recuperarea este rapidă. În funcție de situația clinică inițială și duritatea osului, în unele cazuri veți putea pleca după intervenția de inserare a implanturilor cu dinți provizorii, dinți cu care puteți zâmbi, mânca și vorbi.
Modalitățile prin care realizăm inserarea implantului ne ajută să redăm aspectul natural al dinților, nu doar la nivel estetic, ci și legat de funcționalitatea acestora. Și asta datorită pregătirii temeinice și a experienței de peste 10 ani în acest domeniu.

fă-ți o programare

Lasă-ne un mesaj și te vom contacta
în cel mai scurt timp.